Επαγγελματικές Υπηρεσίες Αποτέφρωσης με Σεβασμό και Ανθρωπιά

Στον Οίκο Τελετών Προίκας Χρυσοβαλάντης, αντιμετωπίζουμε την αποτέφρωση ως μια ιερή διαδικασία, που απαιτεί την μέγιστη ευαισθησία και σεβασμό. Κατανοούμε τη βαρύτητα της στιγμής και την ανάγκη για ήρεμη και αξιοπρεπή αντιμετώπιση της απώλειας. Προσφέρουμε υπηρεσίες αποτεφρώσεων, εξασφαλίζοντας ότι οι επιθυμίες του αποθανόντος και της οικογένειάς τους θα τηρηθούν με ακρίβεια και ανθρωπιά.

Η διαδικασία της αποτέφρωσης είναι μια ευαίσθητη και προσωπική εμπειρία. Στο γραφείο τελετών μας πραγματοποιούμε την αποτέφρωση με την μέγιστη επαγγελματικότητα, σεβασμό και προσοχή στη λεπτομέρεια. Η καύση γίνεται στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, όπου υπάρχει η απαραίτητη υποδομή.

Υπηρεσίες Πριν και Μετά την Αποτέφρωση

Στο γραφείο τελετών Προίκας Χρυσοβαλάντης, προσφέρουμε μια πλήρη σειρά υπηρεσιών πριν και μετά την αποτέφρωση για να σας υποστηρίξουμε καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

notebook

Πριν την Αποτέφρωση

Αναλαμβάνουμε την πλήρη οργάνωση της διαδικασίας αποτέφρωσης, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς της σορού, της επικοινωνίας με το αποτεφρωτήριο και της διευθέτησης όλων των απαραίτητων εγγράφων. Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας και να σας παρέχουμε την υποστήριξη που χρειάζεστε καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.
candle

Μετά την Αποτέφρωση

Μετά την αποτέφρωση, προσφέρουμε μια σειρά υπηρεσιών για να σας βοηθήσουμε να τιμήσετε τη μνήμη του αγαπημένου σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την οργάνωση μιας τελετής μνήμης, την παροχή συμβουλών για τη διαχείριση της τέφρας, καθώς και την παροχή υποστήριξης για την αντιμετώπιση της απώλειας. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να τιμήσετε και να θυμάστε τον αγαπημένο σας.

Προσωπική Επαφή και Υποστήριξη - Πώς η Εταιρεία μας Αντιμετωπίζει τις Ανησυχίες

Στο γραφείο τελετών μας,  προσφέρουμε προσωπική επαφή και υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας της αποτέφρωσης η οποία διαρκεί περίπου 2 ώρες. Είμαστε διαθέσιμοι να απαντήσουμε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε και να παράσχουμε καθοδήγηση κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Η εμπειρία μας και η επαγγελματική μας γνώση στις αποτεφρώσεις είναι στη διάθεσή σας, προσφέροντας σας την ειρήνη του νου που χρειάζεστε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Κατανοούμε ότι η αποτέφρωση μπορεί να είναι μια δύσκολη απόφαση για πολλές οικογένειες. Γι’ αυτό, είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας και να σας παρέχουμε την υποστήριξη που χρειάζεστε. Είτε ανησυχείτε για την διαδικασία, είτε έχετε απορίες σχετικά με την ηθική ή την θρησκεία, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε καλύτερα την αποτέφρωση και να σας βοηθήσουμε να κάνετε την επιλογή που είναι καλύτερη για εσάς και την οικογένειά σας.

Επιτρέπονται οι αποτεφρώσεις;

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα της 15ης Μαρτίου του 2006, η χώρα μας ακολούθησε τη νομοθεσία των άλλων χωρών-μέλη της Ε.Ε. σχετικά με την αποτέφρωση των νεκρών, ώστε να είναι δυνατή πλέον η καύση, για τους ημεδαπούς και αλλοδαπούς πολίτες της Ελλάδας και οι οποίοι δεν υπόκεινται στο έθιμο της ταφής, λόγω των θρησκευτικών τους παραδόσεων. Προϋπόθεση για την αποτέφρωση είναι η προηγούμενη ρητή, χωρίς όρο ή αίρεση, δήλωση του θανόντος για τη σχετική επιθυμία του ή η αντίστοιχη δήλωση των συγγενών του, εξ αίματος ή εξ αγχιστείας, έως και τον τέταρτο βαθμό, κατά σειρά τάξεως

Η Διαδικασία και τα Πλεονεκτήματα των Αποτεφρώσεων

Η αποτέφρωση είναι μια διαδικασία που μετατρέπει το ανθρώπινο σώμα σε τέφρα μέσω της καύσης. Αυτή η διαδικασία γίνεται σε ειδικά σχεδιασμένα αποτεφρωτήρια, τα οποία είναι εξοπλισμένα με σύγχρονη τεχνολογία για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια, την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό προς τον αποθανόντα.

Η αποτέφρωση προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Πρώτον, είναι μια οικονομικά πιο προσιτή επιλογή σε σχέση με την παραδοσιακή ταφή. Δεύτερον, είναι μια ευέλικτη επιλογή, καθώς τα αποτεφρωμένα απολείμματα μπορούν να διατηρηθούν, να διασκορπιστούν ή να ταφούν σύμφωνα με τις επιθυμίες της οικογένειας. Τέλος, η αποτέφρωση είναι μια περιβαλλοντικά φιλική επιλογή, καθώς μειώνει την ανάγκη για χώρο ταφής και δεν επιβαρύνει το περιβάλλον με την απελευθέρωση επιβλαβών χημικών.

Θέλετε να ενημερωθείτε για την αποτέφρωση;